donderdag, februari 03, 2011

Hans van Baalen

Jezus , wat heb ik me zitten ergeren aan die Hans van Baalen gisteren bij Pauw en Witteman. Sinds het verhaal over zijn extreem-rechtse jeugdzonde had ik al ernstige twijfels bij de man, maar gisteren ontpopte hij zich als de ware eenzijdige fouterik.

Na eerst dapper mee zitten te knikken over het "enorme probleem" van onze export naar Egypte die door de opstand in gevaar komt, sloeg hij vervolgens toe in de discussie over de moslim-broederschap. Nog maar net had de egyptologe en deskundige dame tegenover hem gezegd dat het zo prettig was dat dit geen "Allah Akbar" opstand was, dat islamkretologie volledig achterwege bleef op de grote pleinen, of van Baalen ging daar met zn interessante niksigheid s op in.
"ik heb ooit mensen van de moslimbroederschap gesproken en gevraagd wat ze zouden doen als ze echt aan de macht kwamen. Nou, dan zouden ze niet zo vrijdenkend zijn hoor, dan zou de ware aard bovenkomen".
Ja, dat haalt je de koekoek, van Baalen. Jouw eigen VVD zit op dit moment met precies zo'n partij in de regering. Een partij die tot doel heeft gesteld om bepaalde vrijheden en verworvenheden in dit land allemaal terug te dringen. een partij die nog gisteren in de 2e kamer een drietal hen niet welgezinde partijen (toevallig links ja) wegzette als bevorderaars van het anti-semitisme.
Een partij die onverholen brult dat ze de grachtengordel, Vrij Nederland, linkse partijen en of PvdA als entartet beschouwen en absoluut zullen proberen te verbieden als ze het zelf voor t zeggen hebben.

Hou dus s op te praten over het "islam-gevaar", meneer van Baalen en kijk s even naar de bedreiging door je eigen vrienden.

Geen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...