donderdag, april 11, 2013

Mon pire cauchemar - Anne Fontaine

Mon pire cauchemar op IMDb
My worst nightmare, pessimum tantus meum, mijn ergste nachtmerrie.

Dat betekent het dus, mensen, als de man die je danig irriteert op een meeting, ook de vader van het vriendje van je zoon blijkt te zijn. En die bovendien je partner dusdanig inpakt dat ie ook nog eens de langverwachte verbouwing bij je thuis kan komen doen.
Isabelle Huppert blinkt al jaren uit in zware rollen in dito films, deze keer is ze van het lichtvoetige. Dat doet ze samen met Benoit Poelvoorde, die in "C'est arrivé pres de chez vous" en recenter in "Rien a declarer" al vaker liet zien wel koddig uit de hoek te kunnen komen.
Mevrouw is een elitaire galeriehoudster, haar man is uitgever. Ze kunnen hun leven dus moeilijk matchen met deze platvloerse 12 ambachten, 13 ongelukken man die alles zegt wat m op zn lever zit. Een lever die ie overigens ook op andere wijzen test.

Volgens de wetten van de komedie beïnvloeden deze ontmoetingen hun wederzijdse relaties en ontstaat er een spel van aantrekken en afstoten. Niet groots , wel vermakelijk en onderhoudend.

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...