zaterdag, januari 18, 2014

The Tourist - Florian Henckel von Donnersmarck

The Tourist op IMDb

Niets mis mee, af en toe een rien-a-la-main-film bekijken. Vooral niet als je versneld door de reclames heen kunt spoelen om toch min of meer het gevoel te hebben dat je in het verhaal blijft.

Johnny Depp doet opnieuw zijn licht verstrooide, droogkomische kunstje. Ik houd wel van dat kunstje: het is niet vernieuwend maar het werkt goed voor opkrullende mondhoeken.
Ook Angela Jolie doet haar ding weer: die speelt voor de zoveelste keer een ijskoude highsociety dame die stiekem ook nog een spannend beroep heeft. Er is wel een klik tussen beide acteurs, dat kijkt wel prettig.

Voor het overige stelt de film natuurlijk niet al te veel voor: al mijlenver vooraf doorzie je het plot, maar dat geeft niet echt. De film probeert niet meer te zien dan een misdaadkomedie: zowel de Britse geheime dienst als een brits/Russische misdaadkoning zijn op zoek naar de fraudeur Alexander Pearce , die de grote crimineel bijna 750 miljoen afhandig heeft gemaakt.
De vriendin van Pearce ontvangt soms berichten van hem, maar weet dat ze fors geschaduwd wordt. Er wordt een plan gesmeed om de trein naar (het nogal filmgenieke) Venetië te pakken en elkaar aldaar te ontmoeten. En dan meteen ook maar de Britten en de boeven..Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...