dinsdag, maart 31, 2015

Tracks- John Curran

Tracks op IMDb
Categorie "Into the wild" , al is deze minder imponerend. Mooie plaatjes volop, heroïsch verhaal ook maar dat had wellicht in iets minder dan deze 2 uur gekund. Tenzij, en daar lijk het op, het de bedoeling van de regisseur dit als slowfood voor het oog te presenteren. Als juist die afkeer van de snelle maatschappij die de hoofdrolspeelster van de film ook als drijfveer gebruikt.

Robyn Davidson is een eigengereide Australische dame. Ze is vastbesloten om een reis te maken dwars door de woestijn , richting de oceaan. Een wandelreis wel te verstaan, met als enige metgezellen haar hond en enkele dromedarissen. Dat zijn de dieren die ze zelf heeft helpen africhten en die zo geschikt zijn om deze reis te maken.
Iedereen raadt het haar af, maar ze is vastberaden. Ze gaat. Ze weet zelfs sponsoring af te dwingen, waardoor een fotograaf van National Geographic haar op gezette tijden in de woestijn treft.

Zoals gezegd: heroïsch verhaal, waargebeurdje ook en prachtige beelden. We weten allemaal dat ze het zal halen, maar welk , ahum, water er daartoe naar de zee moet gaan we eerst ervaren.
Prima kijkgenot voor een maandagavond.

Geen opmerkingen:

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...