maandag, juni 22, 2015

Bloedlink - Joram Lürsen

Bloedlink op IMDb
Nog niet heel vaak lukt het een remake om beter te zijn dan het origineel. Zeker niet als het draait om verrassing, dan is kennis over het origineel eerder een last dan een lust. En helemaal al niet als je ziet dat men poldervarianten wil maken van films die eerder een stevige saus van een ander land en dus ook ander volk meekregen. Mijn advies: als je deze overweegt te gaan kijken, kies dan voor "The disappearance of Alice Creed", die is wél van begin tot het eind intrigerend . Wellicht door zijn Britishness, zijn lowlife karakters, maar in alles oprechter dan deze.

Twee ex-gedetineerden beramen een plan om een rijkeluisdochter te kidnappen en een flinke dot geld binnen te halen. Strak voorbereid, gewatteerd kamertje ingetimmerd, rolverdeling gemaakt, slachtoffer uitgezocht. Helemaal toppie.
Wat de ene van de andere niet weet, is dat zijn keuze voor juist deze gijzelaar niet toevallig is. Hij kent haar, hij wil zijn partner beduvelen en met haar de pleiterik maken. Intriges, intriges.
Of misdaad loont, dat zult u tot het eind moeten uitzitten.

Veel moeilijk-kijkerij: de ene doet de hele tijd boze blikken, de andere veinst de stuntel te zijn, de dame doet alsof ze heel slim de boel uit elkaar speelt. Geloofwaardig is anders.

Met : Tygo Gernandt, Marwan Kenzari

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...