maandag, juni 29, 2015

Delivery Man - Ken Scott

Delivery Man op IMDb
Geestig. Bij vlagen. Druk. Continu. Hollywood. Honderd procent. En toch niet geheel onaardig, hij tikt net de voldoende aan bij mij. Dit type films ontwikkelt zich volgens een logisch proces (man met dilemma, problemen worden alleen maar groter, niemand kan hem helpen en toch ontwikkelen zich dwars tegen de stroom in ook mooie dingen waardoor hij realiseert dat hij eigenlijk gelukkig zou moeten zijn) . Hier wordt niet van afgeweken, er is dan ook niets verrassends dus de film moet het echt hebben van sentiment en bepaalde grappen. Zoals gezegd: dat blijft net aan aan de goede kant.

Middelbare man moet wat met zijn leven. Hij is voor het ongeluk geboren, houdt geen relatie vast en heeft stevige schulden. Het uitzichtloze baantje in het familiebedrijf houdt hem overeind, maar perspectieven zijn zero.
Als hij dan ook te horen krijgt dat hij voor de rechter zal moeten verschijnen omdat hij - door een actief donorverleden bij een spermabank- door maar liefst 533 kinderen als vader erkend wil worden, valt oorspronkelijk alle grond onder zijn voeten weg. Hij gaat - via een shabby advocatenvriendje - het proces aan maar in de tussentijd spreekt zijn geweten. Hij gaat enkele van die kinderen opsporen en probeert hun leven positief te wenden.

U raadt zelf al hoe het allemaal afloopt. En daar is op zich niks mis mee.

Met : Vince VaughnGeen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...