maandag, juli 27, 2015

Pioneer - Erik Skjoldbjaerg

Pioneer op IMDb
Intrigerend. Hoewel ik de film in delen - vanaf de harddisk- gekeken heb, bleek ie toch behoorlijk boeiend. Puur en alleen door een intrigerend script, dat niet zou hebben misstaan in een Scandinavische crimi.

Twee broers zijn zeer ervaren diepzeeduikers. Door hun recordjacht en hun goede prestaties worden ze gevraagd voor een bijzonder project: samen met een Amerikaans team de nog onbekendere krochten van de diepzee verkennen om kwartier te maken voor een oliepijplijn van de VS naar Amerika.
Dat dat laatste uiteindelijk lukt, mag bekend heten. Noorwegen is een van de rijkste landen ter wereld door haar olie-export en is daarmee een goede vriend van de VS. Die vriendschap komt hier bij de opzet (we spreken "jaren 70")  nog niet geheel tot uiting.
Een van de twee broers komt om tijdens de pionierstochten. Is het opzet of ongeluk? Zitten de Amerikanen erachter, willen zij de eer? Of was de man gewoon te onvoorzichtig?
Hoe het ook zij, de overlevende broer bijt zich erin vast en stuit op bijzondere, zelfs levensbedreigende, ontwikkelingen en onthullingen.

Waargebeurd, dat maakt het wel een gekke ervaring als kijker.

Met: Aksel Hennie en Wes Bentley.

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...