maandag, mei 09, 2016

Ashby - Tony MacNamara

Ashby op IMDb (6,4)
Dat je al de hele tijd zit te kijken en denkt: ergens lijkt die acteur op Mickey Rourke, wat maf dat ze nog zo'n type gevonden hebben. En dat dan bij de aftiteling blijkt dat het Rourke zélf was. De verbouwing. Maar da's weer een andere film.

Rourke speelt de titelrol, hij is de buurman van de eigenlijke hoofdrolspeler Ed. Ed is een slim ventje, maar juist dat maakt hem op highschool verdacht. Hij weet te veel, hij is niet weerbaar genoeg en is dus onderwerp van pesterijen. Op een gegeven moment zet hij zijn angsten opzij en meldt zich aan voor het college-rugbyteam. Hilarisch natuurlijk, ze zullen hem wel even wassen. Maar slim en snel samen blijken machtiger dan stoer en sterk.
Ondertussen heeft hij contact gemaakt met zijn buurman. Ten behoeve van een schoolproject interviewt hij een ouder iemand uit de buurt: wat drijft hen, wat doet hen overleven en wat hebben ze in het verleden gedaan? Welnu, hij komt erachter dat Ashby een zeer dubieuze figuur is geweest die in dienst van de CIA bijna 100 mensen heeft omgebracht. Alles met speciale missies, alles in het geheim. Het schrikt Ed af, maar hij blijft contact zoeken. De rauwe bonk leert hem enige tips & tricks aangaande weerbaarheid en er ontstaat enige genegenheid tussen de twee. Ed chauffeurt hem naar de dokter (terminale kanker gaat sowieso een einde maken aan de moordpartijen van Ashby) en rijdt hem ook langs "vrienden" van Ashby. Die helemaal geen vriend op bezoek krijgen maar gewoon nog steeds de huurmoordenaar die hij is.

Het klinkt allemaal veel gruwelijker dan het is, de film kabbelt aardig voort. Belangrijkste vragen zijn toch echt of Ed zijn plek in het team kan veroveren en of hij dat leuke slimme meisje kan veroveren. De gruwelverhalen van de buurman lijken bijzaak.

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...