zondag, februari 19, 2017

Serena - Susanne Bier

Serena op IMDb (5,4)
Wie op de poster afgaat, kan misleid worden. Als je verwacht een nieuwe "Silver Linings Playbook' of "American Hustle" te zien omdat hetzelfde koningskoppel op het affiche staat, dan kom je van een iets koelere kermis thuis. Inderdaad zie je dat er een natuurlijke chemie is tussen Bradley Cooper en Jennifer Lawrence, maar ja, daarin begrijp ik meneer Cooper wel.
Deze film is anders, minder sprankelend en vooral ook een stukje serieuzer. Cooper speelt George Pemberton, een rijke houtkap-ondernemer in het begin van de vorige eeuw. Hij heeft min of meer zijn eigen omgeving gecreëerd in de bossen van Noord-Carolina. Notabelen zijn omkoopbaar, personeel wordt redelijk zwaar getest en , vooruit, waarom niet een van de jongere vrouwen aldaar bezwangeren? Alles verandert als hij de welgevormde Serena Shaw ontmoet. Navraag leert hem dat deze dame een bijzonder zware geschiedenis heeft: haar hele familie is omgekomen bij een brand, zij bleef als 12-jarig meisje verweesd achter op de houtplantage van haar vader.
Pemberton zet zijn zinnen op haar en belooft haar gouden bergen. Ooit, als deze setting in Noord-Caroline voldoende geld opgeleverd heeft en verkocht wordt, gaan ze naar Brazilië. Hij heeft daar al een stuk land gekocht, alleen de financiering voor de exploitatie moet nog worden geregeld.
Precies in dat deel ondervindt hij veel weerstand van de lokale sheriff, die in de tas zit van een groep die een groot park wil bouwen. Pemberton stelt zich rüksichtlos op , overigens doet zijn vrouw hetzelfde. Gaandeweg kweken ze vijanden. En dat komt vooral niet handig uit, als de zwangerschap van Serena mislukt en ontaardt in de bloederige mededeling dat ze nooit meer kinderen zal krijgen.
De toekomst gaat er heel anders uitzien en , u snapt, plotseling wordt die eerder bezwangerde vrouw weer een stuk belangrijker. Immers, feitelijk heeft hij al een erfgenaam.
De lyrische liefde tussen George en Serena bekoelt met de dag. Wanhopig proberen ze beiden vast te houden aan elk hun eigen droom.

Niet al te geweldig, het eindresultaat van deze film. Ze kunnen beter, allebei.

Met: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Rhys Ifans, Toby Jones, Sean Harris , David Dencik


Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...