dinsdag, mei 02, 2017

Manglehorn - David Gordon Green

Manglehorn op IMDb (5,6)
Manglehorn is oud en der dagen zat. Oke, hij werkt nog wel in zijn sleutelwinkel, maar eigenlijk heeft hij nergens meer zin in. Hij mijmert nog slechts over zijn verloren liefde. Een liefde die nog niets de vrouw werd waar hij mee zou trouwen, nee, hij was haar daarvoor al verloren.
Het laatste restje liefde dat nog in hem zit, bewaart hij voor zijn huiskat. Daar heeft ie alles voor over, over de mensen om hem heen is hij een stuk negatiever.
Dat is hij zelfs over Dawn, de meer dan aardige dame die hem wekelijks aan zijn geldopnames helpt bij de bank. Dawn is duidelijk op zoek naar meer dan dat wekelijkse gesprekje, maar Manglehorn kan het allemaal niet meer opbrengen. Een geforceerde date-afspraak gaat dan ook faliekant mis.

Niets lijkt hem nog een paar gelukkige jaren te kunnen bezorgen. Nou ja, helemaal niets?

Film is een Pacino-vehikel, hij krijgt weer volop de kans zijn pessimistische bespiegelingen los te laten. Niet goed, niet slecht.

Met : Al Pacino, Holly Hunter , Harmony Korine

Geen opmerkingen:

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...