donderdag, november 03, 2022

The Good Nurse- Tobias Lindholm

The Good Nurse op IMDb (6,9)
 The Good Nurse op Moviemeter (3,49)

Amy is een goede verpleegkundige. Zo goed dat ze veel te veel hooi op haar vork neemt en haar onderbetaalde baan met een overdaad aan drive vervult. Ze verwaarloost zichzelf daarbij, want feitelijk zou ze het behoorlijk rustig aan moeten doen. Ze heeft namelijk een hartafwijking, die bij teveel stress en inspanning fataal zou kunnen zijn en die haar dochtertjes wees zou kunnen maken. Maar ja, Amy is onverzekerd en kan zich (nog) geen operatie veroorloven: daarvoor moet ze eerst nog enkele maanden doorkachelen in de vele nachtdiensten die ze draait.

Gelukkig komt er hulp , er komt versterking in het nachtdienstteam. Deze wat schuchtere verpleegkundige, Charles Cullen genaamd, heeft veel ervaring opgedaan in andere ziekenhuizen en pakt al snel zijn taken op. Amy haalt wat opgeluchter adem, raakt zelfs met hem bevriend en introduceert Charles bij haar dochters, die opgelucht zien dat hun moeder meer regelmaat krijgt. 

Dat staat echter haaks op de gebeurtenissen op de ziekenhuisvloer: een aantal patienten van Amy overlijden , steeds op momenten buiten haar diensttijd. Als er een aantal weken later 2 rechercheurs verschijnen in het ziekenhuis worden die aanvankelijk door de directie nog afgeweerd, maar Amy begint zich wel af te vragen of hun plotse aanwezigheid te maken kan hebben met de veranderde bezetting van het team. 

Goed spel van de beide hoofdrolspelers , interessant kijkspel maken ze ervan in dit op waarheid gebaseerde verhaal. 

Met : Jessica Chastain, Eddie Redmayne, Nnamdi Asomugha, Noah EmmerichGeen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...