donderdag, december 20, 2007

Lijstjes

"O la la la lijstjes, ze komen goed van pas" (vrij naar raymond van het groenewoud)

Over tot de orde van de dag, er blijven genoeg belangrijke zaken over. Laatste werkdag van het jaar vandaag, ik ben er aan toe.
En krek op die dag komt mijn huiswerk voor de komende dagen: de voorkeuzelijst van de Volx voor de Film-top-100 over 2007.
Al meer dan vijftien jaar vul ik m in, heb er prachtige dingen op staan. Ben heeeeeel benieuwd welke volgorde ik ga geven aan pareltjes als "Notes on a scandal", "Das Leben der Anderen", "Knallhart" en "Vier minuten". en nog n paar die daarom heen bubblen.
Mijn nummer 1 weet ik al, dat is met afstand het realo-drama van "Irina Palm". Mevrouw hoofdrol Marianne Faithfull is wat mij betreft de onbetwiste Oscar-kandidate in haar rol als de zorgzame oma die wel heeeeeel erg ver gaat om geld te fourneren voor haar doodzieke kleinkind. Prachtig, prachtig, in één woord....juist!

T zal vast niet de nummer 1 worden (ik tip de eerder genoemde Stasi-film!), maar mijn stem krijgt ie!!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

en wordt dat vanavond nog gevierd in het cafe dat u vakantie heeft?!

Anoniem zei

Bij mij staat nog steeds de eerste kleurenfilm bovenaan de titel is me echter ontschoten, de hoofdrolspelers en de locatie weet ik nog wel. Pinquins in de sneeuw. Prachtige film, mooie geluiden en de serene witte locaties, subliem.

begt zei

nou, jb, dat zou zomaar kunnen! xal t s met mijn lief aan- en afkaarten!!

begt zei

das hip hoor, pinguinfilms. er zijn er al een stuk of drie inmiddels!

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...