donderdag, november 20, 2008

Het ene terrorisme is het andere niet

Blijkbaar is het beperken van mensen in hun vrije keus belangrijker en geaccepteerder dan het aantonen van verraderlijke werkzaamheden.

X11 vind het een perfect idee om via website kenbaar te maken wie nou precies die controleurs zijn van de VWA. Maak ze maar bekend en laat ze daarmee er maar eens over nadenken met wat voor werk ze bezig zijn.
Ze verraden kroegeigenaren en -bezoekers die er zélf voor kiezen om in hun eigen kleine kring te genieten van hun sigaret. Dat dat een halszaak is geworden, hebben de opdrachtgevers van de VWA én de MedeKlinkers er van gemaakt.

Binnenkort klinken er nog ergens PAF-geluiden, als we zo doorgaan...

10 opmerkingen:

Herr Meijer zei

Nee, grapjas. Nu sla je de plank echt mis. Iedereen, ongeacht wat hij voor dienst doet, moet zijn wetshandhavingswerk onbelemmerd kunnen doen. Ze doen hun werk, net als parkeerbonnenuitdelers en snelheidsmeetmannetjes, het zijn maar de doorgeefluiken. Daar is toch geen discussie over mogelijk? Jij bent er ook geen voorstander van om mensen die wél de wet hebben overtreden, bijvoorbeeld winkeldieven, open en bloot in de winkel op te hangen, dus dan moet je nu ook niet kinderachtig doen.

Kijk, als mensen illegaal kerntransporten doet en dat ga je belmeeren, dat is prima. Als mensen illegaal een mooie rij bomen omkappen en dat ga je belemmeren, dan is dat ook prima.

Waarom houd je geen petities, stakingen, oproeren of weet ik veel tegen de tabaksindustrie, de grootste klootzakken die er zijn want die zorgen er maar voor dat een normaal, zinnig mens niet kan stoppen, door de vele, vele toevoegingen? Waarom steek je daar je woede niet in?

begt zei

Hohoho, Meijer. Jij gaat er maar gemakshalve van uit dat ik alle vormen van rechtshandhaving onderschrijf omdat die mensen "hun werk doen".
Legio voorbeelden van politiemensen die hun macht misbruiken, van parkeerbonnen- en fietsverlichting dienders die bij het mooie meisje hun ogen dichtknijpen en bij de daarachter fietsende jongen toeslaan.

Ik ben niet zo een orde-en-tucht-mannetje als je zou willen. Voor verzet ben ik altijd te vinden, dat blijft immers noodzakelijk...

begt zei

punt twee: jij gaat er maar van uit dat elke mens gezond en zinnig moet leven, hetgeen een radicale inperking is van de keuzevrijheid.

begt zei

punt drie: zolang websites,waarin de locaties van flitspalen worden vermeld, nog tot de populairste van het land behoren, is er niks mis met een andersoortige ongehoorzaamheid als het nagelen van "onschuldige" VWA-ambtenaars.
Blijkbaar heeft het volk enige "toetsing" van wetten en regels altijd nodig.

Ja sorry hoor Meijer, maar het laatste stukje anarchisme heeft mijn actieve hersenhelft nog altijd niet verlaten...

Anoniem zei

Ik ben het met Herr Meijer eens dat je nu een beetje doorslaat. Maar als je echt vindt dat je gelijk heb, stel ik voor dat je wel zo dapper bent om je niet meer te verschuilen achter een alias en je echte naam, adres en telefoonnummer op deze site zet. Anders ga je langzamerhand wel erg lijken op die immer verongelijkte krakers die alleen met voornaam en palestinasjaal voor het gezicht op AT5 uit willen leggen wat er mis is met de wereld.
Enneh...gaan wij dat biertje nou nog eens drinken?

begt zei

met zo'n reactionair zeker? ;-)

ik hoef dat helemaal niet te doen, dat bekendmaken (want een ontzettende dooddoener trouwens), want ik dring niet op verwerpelijke wijze de levens van anderen binnen. en dat is nou net wat ik die vwa'ers wel verwijt: het is de tandenborstelcontrole, het is aivd-gedrag, het is zoveel mogelijk anderen willen betrappen op in gedrag dat niet volgens hun eigen morele standaard is.
En dat is nou net t slag volk waar ik altijd slecht mee door een deur kan.

Herr Meijer zei

Weerwoord punt 1 en 3 samen: ik ga er niet van uit dat alle vormen enzovoort. Au contraire. Wat ik wil zeggen: dat mensen zichzelf tot een verkapte NSB'er willen laten opleiden, dat doen ze maar, dat is hun goed recht, maar ik ben het er niet mee eens om voor eigen rechter te spelen door die mensen dus met naam en toenaam te benoemen. Een mens is geen flitspaal. Een mensch is meer.

Weerwoord punt 2: ik wil niet dat mensen gezond leven, alsjeblieft niet, maar laten we de mensen die willen stoppen dan ook een mogelijheid geven. Dat doet de enorm hoge verslavingsfactor van peuken alvast niet. En dat is iets wat die industrie al jaren moedwillig beetje bij beetje verhoogd.

Nee, ga vooral door met paffen, daar heb je mij niet mee, maar de mensen die wel willen stoppen, bijvoorbeeld bij zwangerschap of vanwege wat dan ook, die moeten wel een reële kans hebben. En die krijgen ze niet van de peukendraaiers van BAT en zo.

begt zei

ik kan er niks aan doen maar ik vind het dogma dat iedereen zn werk moet kunnen doen simpelweg omdat dat werk er is, van eenzelfde logica als het ontvangen van een hoge bonus omdat alle andere bedrijven ook bonussen weggeven.

Kortom: je moet helemaal niet willen dat die VWA-ers hun werk doen! tis dáárom!

Herr Meijer zei

Prima, maar pak ze dan niet publiekelijk met hun privé. Dat is een stap te ver. Onderschat de impact niet van internet, zelfs zonder foto. Een serieus voorbeeld:

Mijn broer werkt bij een autodealer en kreeg een potentiële klant op bezoek. Hij mocht van zijn baas niet méér geven dan een bepaalde inruilprijs maar heeft zich wel het schompes lopen werken om die klant verder ten gunste te zijn. Deal ketst af om die inruilprijs, en broertje was de gebeten hond.

Als je in 2007 broers naam intypte bij Google kreeg je slechts 1 hit: een woedende uiteenzettting van die potentiële klant, met naam en toenaam van mijn broer. Lekker voor mijn puberende oomzeggertjes als op school hun vader wordt gegoogled. Ik heb niet het idee dat mijn broer iets verkeerd heeft gedaan, of het verkeerde beroep heeft gekozen; ik denk wel dat hij onevenredig gestraft wordt op deze manier.

begt zei

tja, strekers en internet, das inderdaad geen gunstige combinatie...

The Greatest Night in Pop - Bao Nguyen

The Greatest Night in Pop op IMDb (8,1)   The Greatest Night in Pop op Moviemeter (3,86) Nu al luid bejubelde documentaire over een van de b...