woensdag, februari 18, 2009

Crisis(be)raad

Het is dan toch zover: het gestuntel van de financiële wereld en de hebzucht van de volgers daarvan, heeft uiteindelijk geleid tot de aankondigingen van de echte zaken waar een crisis om gaat.
Die gaat natuurlijk niet om dalende beurskoersen of verkoop van bedrijven, die gaat om werkloosheid en maatschappelijke participatie.
Mijn eerste tip is: als we dan toch naar 8 procent werkloosheid moeten, stop die dan vol met iedereen die nu in de financiele wereld werkt. zij hebben het zichtbaar niet goed gedaan, er met de pet naar gegooid, waarden verkwanseld en louter zelfverrijking gezocht. Duurzaam investeren heeft niemand gedaan, laat hun banen nu maar eens vervullen door mensen die in de hoek zitten waar nu de klappen vallen. Industriele arbeiders of kleine winkeliers, volgens mij zijn het betere economen dan de gemiddelde accountmanager of investment banker.

Overige drie bezuinigingstips van begt:
- "vredes"missies waarbij we de lokale bevolking om zeep helpen. direct stoppen
- Joint strike fighter project: who the hell needs een gevechtsvliegtuig?
- Het koninklijk huis lekker ingesneeuwd laten zitten in Lech, zonder recht op retour.


Heeft u ook bezuinigings- of economische tips?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Laat werklozen 8 uur per week 'vrijwillig' hand- en spandiensten verrichten in het onderwijs. Laat expertise doorgeven, het houdt de werkloze scherp en op niveau en is van grote nut (mits goed gedaan) in de school: kleinere klassen en overbrugging van theorie en praktijk.

Peterter

begt zei

ook daar ligt een kans, peterter: in ieder van ons schuilt een onderwijzer.
Mocht mijn contract niet worden verlengd, ga ik wellicht de zevende onderwijzer in de fam proberen te worden...

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...