zaterdag, februari 06, 2010

Ambigue

Nederland neemt een 2slachtige houding aan als het om privacy gaat. We vinden het prima als in de openbare ruimte totale camera-controle is, want in het uitgaansleven gaat veel mis en overvallers zijn ook niet het beste gezelschap.
We vinden het niet goed als de overheid internationale bankgegevens bekijkt en vergelijkt, want ze zouden zomaar kunnen ontdekken dat er weggesluisde gelden staan die je liever niet aan de vaderlandse belasting opgeeft.
We vinden het goed als de handel en wandel van uitkeringsgerechtigden wordt nagegaan, want misbruik dient gestraft. we vinden het ook goed als journalisten inzage krijgen in allerlei gegevens, andersom mag de staat die journalisten weer niet controleren.
En als top of the bill: we willen niet dat er een kastje in de auto komt zodat de overheid kan controleren hoe en hoe vaak je je misdraagt op 's lands autobanen.

t wordt langzamerhand een stokpaardje, maar goed: kom op mensen, ook hier hom of kuit kiezen. of je kiest voor een totale controle langs alle kanten, of je gunt mensen hun privacy, zelfs als dat laatste langs de randen van de wet scheert.

3 opmerkingen:

Peter te Riele zei

Big brother for president!? That's the question!

Peterter

begt zei

precies, peterter. t is dát of t is de mensen een beetje meer laten zijn wie ze zijn. op dit moment doen we van alletwee niks! of van alletwee te veel!

Anoniem zei

of beter ietsdan niets?

God's Creatures- Saela Davis/ Anna Rose Holmer

God's creatures op IMDb (6,0)   God's creatures op Moviemeter (2,62) Opeens is hij overal, de nieuwe ster Paul Mescal. Vooral zijn r...