zaterdag, juni 19, 2010

MensOnrechten

Het is nu officieel: we zijn een econocratie.
Het geld regeert ons; niet humane, sociale of maatschappelijke zaken motiveren ons onze politieke keuzes te maken. Nee, het is geld. Voor. En na!

De Nederlandse overheid heeft de FIFA gemeld dat ambush marketing (ofte wel reclamestunts als die van het ludieke Bavaria) verboden zullen zijn zodra Nederland de kans krijgt een voetbaltoernooi te organiseren. Alleen uitingen van hoofdsponsors zullen dan zijn toegestaan, slimmeriken en creatievelingen lopen kans op arrestatie zodra ze niet bij Mcdonalds, Coca-Cola of Philips werkzaam zijn.
Feitelijk zegt de Nederlandse overheid dat ze bereid is gedurende zo'n toernooi de daadwerkelijke heerschappij over te dragen aan de FIFA of het IOC en haar slippendragers.

ik ben ontzet, ik ben onthutst. Ik was al niet vrolijk over de status van de huidige politiek maar als dit echt is waar we zijn aanbeland, dan is het definitief gebeurd met de Verlichting. Dan stappen we van econocratie naar oligarchie en is er nog slechts een klein groepje gelukkigen dat zeggenschap heeft over mensenrechten, vrijheid van geest en vrijheid van meningsuiting.
Dat zulks in zuid-afrika voorkomt, kan ik begrijpen van een jonge democratie. Dat Nederland echter aankondigt hier straks ook voor te kiezen is veelzeggend.

Waar oh fokking waar is nu die PVV? en die VVD? zie zo democratisch en vrijzinnig zijn? Waar is de PvdA, die ook andere arbeiders dan die van de hoofdsponsoren zou moeten beschermen? Waar is SP, waar is GroenLinks?
Waar is iedereen?

2 opmerkingen:

Peter te Riele zei

'Brave new world' lijkt nu toch weer 'Big brother is watching you' te worden. Het draait om macht=geld, geld=macht. Controle over de media, inzet van de media, manipuleren van en met media.
Kritische, vasthoudende en saamhorige burgers moeten in het verweer. De 'nieuwe' media bieden grote mogelijkheden daartoe

Peterter

begt zei

daar zijn we dan ook mee bezig, peterter.
heb mevrouw halsema al gevraagd of ze hier ook iets aan gaat doen, of ze vragen gaat formuleren naar een overheid die steeds meer niet de mijne wordt.
Als jij dat nou ook bij jouw partijbonzen doet, komt het verzet vanzelf los!

The Greatest Night in Pop - Bao Nguyen

The Greatest Night in Pop op IMDb (8,1)   The Greatest Night in Pop op Moviemeter (3,86) Nu al luid bejubelde documentaire over een van de b...