zaterdag, juni 12, 2010

Verdeel(d) en heersZo, ontwaken op de derde ochtend na het ontluisterende verkiezingsverhaal zet langzaam de zinnen weer op n rij.
Naast de ongelooflijke hoeveelheid nadelen begin ik ook voordelen te zien, zoals het hoort (en zoals lezer Peterter mij opdraagt: niet bij de pakken neerzitten maar verzet juist nu!).
Voordeel noemen? Door deze uitslag ben ik van scepticus opeens pro-EU geworden. Mijn gedachte is dat elk europees land nu politiek beter, of in ieder geval eensgezinder in elkaar zit dan Nederland. Waardoor het dus opeens in mijn ogen opportuun wordt om NL-regels en gebruiken te laten vervangen door EU-verordeningen.
Wat je ook van Italie of Polen mag zeggen, ze zijn eensgezinder dan wij.

Tweede scenario dat ik zie is dat er een herindeling in europa aan zit te komen. Komend weekend stemmen de Belgen, een nog meer verdeeld volk dan de Nederlanders. maar zij zijn wel zo keurig verdeeld dat 50 procent Waals denkt en 50 procent achter de grappige edoch vet nationalistische Bart de Wever gaat staan. En nu komt het:
gezien het obstructieve gegeven van een 50/50 verdeeldheid denk ik dat we nieuwe landen gaan krijgen:
Wallonie gaat zelfstandig verder met gedoogsteun van Frankrijk, Vlaanderen wordt een nieuw land waar binnen enkele jaren onze net zo nationalistische en "miskende" provincie Limburg zich gaat aansluiten. Ze voelen zich niet Hollands, ze denken in een "nu wij"trant: dat past prima bij het nieuwe Vlaanderen. Evt gaat brabant met ze mee en vervolgens beginnen we in Holland geheel opnieuw. Nieuwe setting, nieuwe problematiek, lees: een nieuw land

8 opmerkingen:

Herr Meijer zei

Eigenlijk is het hele idee van 'land' tegenwoordig ontzettend achterhaald. Mensen vliegen 'even' naar Z-Afrika om een saaie en vooral oorverdovende pot voetbal te kijken, om een maand later 'even' op Bali of in Brazilië bij te komen van de werkdruk. Herr Meijers idée fixe: laat Nederland maar gewoon zijn wat het is, het stronteigenwijze deelstaatje van Duitsland.

begt zei

wij zijn geen deelstaat van Duitsland, Herr. jij weet prima dat wij 51st, 52nd of 53rd state zijn.
al naar gelang je UK en Israel nog een eerdere status toedicht...

begt zei

maar ik ben wel met je eens dat het principe "land" tot de 20e eeuw behoort.
Een verzameling individualisten die in een bepaald gebied woont, maakt nog geen land. (15 miljoen aarde's op dat hele kleine groepje mensen).

Tijd voor een confederatieve wereld..

Peter te Riele zei

Samen 1 mondiale burgergemeenschap die samenwerkt en samenleeft. Mooie gedachte. Waar een wil is, is een weg. We hebben iemand nodig als Gandhi die verschillende culturen laat samenleven.

begt zei

dan zal SBS binnenkort met beginnen met "Op zoek naar Gandhi" in 30 afleveringen..

begt zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
tkorsel zei

Ik zeg we zijn allemaal mensen! laat ons dus de verantwoordelijkheid nemen en op n gedegen en overwogen manier(zat voorbeelden...) proberen dat in ons nadeel brengen en langzaam de mens te verwijderen... veel hebben we niet te verliezen behalve onszelf XD nu alleen de leiders nog!!

begt zei

aha, tkorsel, een soort pil van drion in het drinkwater?
Jonestown maar dan mondiaal?

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...