donderdag, juni 02, 2011

Blue Valentine- Derek Cianfrance

Blijkbaar is er niet heel veel nodig om een sterke film te maken: hoofdrolspeler, hoofdrolspeelster, een hotelkamer, een dochtertje en een vader.
Minimale middelen om een zwaar en persoonlijk verhaal je ogen, je oren en je hart binnen te laten dringen. Het verhaal is vaker verteld, maar nog niet vaak eerder zag ik de teloorgang van een liefdesrelatie zo sterk verbeeld.
Dean en Cindy hebben moeite om de vreugde en het vuur erin te houden nu ze eenmaal een jaar of acht bij elkaar zijn en hun dochtertje onbekommerd denkt te kunnen opgroeien. Dean werkt nauwelijks, drinkt veel, Cindy gaat veel op in haar werk en ze glijden langs elkaar heen.
Om de touwen der liefde weer eens aan te halen boekt Dean een hotelkamer met de bedoeling om middels een praatsessie weer nader tot elkaar te komen. Gaandeweg de avond krijgen we inzage in de vurige start van hun affaire, in de wording tot gezin en in de deplorabele staat waarin hun relatie zich nu bevindt.

Michelle Williams speelt werkelijk ij zer sterk, haar DonaldDuck-bekkie is gemaakt om snel te switchen van tevreden naar twijfel, van lach naar grimas.
Must see, must see!

Geen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...