donderdag, juni 02, 2011

Get low - Aaron Schneider

Menigeen heeft het zich wel eens afgevraagd: hoe zoe mijn eigen begrafenis eruitzien? Wie zouden er zijn, wie zouden er spreken en -dat vooral- wat zouden ze zeggen?

De nurkse en mensenschuwe kluizenaar Felix Bush is op dat punt aangekomen. Zijn afzijdige leven nadert het einde en hij is benieuwd of werkelijk alle mensen in het dorp bang voor m zijn en of ze het échte verhaal van zn leven wel kennen.
Bush meldt zich aan bij een uitvaartcentrum dat het nogal curieuze verzoek serieus neemt omdat er een fijne hoeveelheid dollars voor hun ogen wappert.
De voorbereidingen voor de teraardebestelling nemen hun aanvang.

Een film die vooral sterk is op het intermenselijke vlak: de ontbolstering van de ruwe Bush als zijn jeugdliefde (?) plots opduikt, de stap-voor-stap ontbloting van het waargebeurde dat vermengd wordt met de verzameling maren en fabels: de mens blijkt geneigd eerder in het veilige groepsdenken te stappen dan een zelden verteld verhaal te geloven.
Boeiend!

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...