zondag, mei 04, 2014

A Late Quartet- Yaron Zilberman

A Late Quartet op IMDb
Uitermate integere en innemende film. Voor een deel wordt dat verklaard uit het kaliber van de acteurs: Christopher Walken, Philip Seymour Hoffmann en Catherine Keenan. Dan kom je ergens, toch?

De film vertelt het verhaal van een hooggekwalificeerd strijkkwartet, dat over de hele wereld successen oogst. Op het moment dat Peter (een , als altijd, onnavolgbaar goede Walken) vlak voor een nieuwe toer aankondigt dat hij zijn carrière zal moeten gaan beëindigen wegens symptomen van Parkinson, blijkt hoe broos de verhoudingen tussen het viertal al jaren liggen.
De tweede violist en de altvioliste vormen een stel, maar blijken elkaar meer te gedogen dan lief te hebben. De eerste violist is een haantje eerste klas en heeft een oogje op de dochter van het genoemde stel.

Eer, trouw, ijver en vriendschap strijden met elkaar , binnen het gezelschap. Het staat op springen, hoe zullen de oude conservatoriumvrienden de draad op pakken nu de datum van de première nadert?

Prachtfilm. Acteursfilm.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...