donderdag, februari 18, 2016

Oorlogsgeheimen- Dennis Bots

Oorlogsgeheimen op IMDb (7,1)
Vaak klik ik van alles aan; opnemen die hap. Gewoon om verzekerd te zijn van variëteit aan filmaanbod. Dan zit er dus ook wel eens een film tussen die jeugdfilm blijkt te zijn. Wat hem niet direct slecht maakt, maar wat de spanningsboog of de verrassing doorgaans al een stuk vermindert. Geeft niet, het kan soms best nog onderhoudend zijn.
Deze film bewees dat pas aan het einde, het begin was te cliché voor woorden maar gelukkig herstelt zich dat dus.

Tweede Wereldoorlog, Limburgs dorpje. Twee vriendjes spelen in de velden en de grotten en ontdekken zelfs een geheime schuilplaats van een neergehaalde soldaat. Hun vaders bevinden zich - uiteraard, voor een film is dat nodig- aan weerszijden van het machtscentrum. De een z'n vader heult en wordt de nieuwe burgemeester als de oude is afgevoerd. De andere lijkt een slappe vaatdoek maar blijkt stiekem in het verzet te zitten en verzetsgroepen te bevoorraden.
Dat is stap 1 die de vriendschap tussen de jochies op scherp zet. Stap 2 is de entree van een jong meisje in de klas. Ze zegt uit Ijmuiden te komen maar blijkt al snel een joodse vluchtelinge uit Amsterdam. De vriendschap tussen het ene jongetje en het meisje neemt toe, de ander (de zoon van de foute vader) voelt zich buitengesloten en ziet zich genoodzaakt enkele geheimen te onthullen om maar wraak te nemen en weer in het spel te komen. Vanaf dan wordt het interessant.

Met oa Joes Brouwers, Stefan de Walle, Eva Duijvesteijn.

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...