zondag, februari 14, 2016

Vijay and I - Sam Garbarski

Vijay and I op IMdb (5,3)
Een comedy of errors op zondagochtend, na een lange week en een plezant zware nacht. Ik was weerloos. Op elke andere dag was ik gaan lezen of iets anders gaan kijken, maar nu had ik de fut niet om de remote op te tillen. Ik keek.

En zag aangenaam verrast dat ik Moritz Bleibtreu ging krijgen. Hij opent de film als Will, een loser-achtige acteur die alleen bekend is vanwege een prijs van vroeger en een thans succesvolle rol die hij volledig in pak speelt. Hij kan geen kant meer op met zn leven en alles explodeert op de dag dat hij veertig wordt. Hij verdenkt zijn dochter ervan zijn verjaardag te vergeten, zijn vrouw is sowieso veel te druk aan de telefoon. Zelfs zijn vrienden laten niks van zich horen. Dat iedereen op dat moment bezig is met de surpriseparty, krijgt hij niet meer mee. Hij knapt uit zijn vel (pak) en vlucht. De straat op. Als hij gaat tanken, wordt zelfs zijn auto gestolen. Alles om aan te tonen dat deze dag gauw ten einde moet.
Hij bezoekt een vriend en daar op de bank ziet hij het nieuws: de bekende acteur in dat succesvolle konijnenpak is vandaag verongelukt in een gruwelijk auto-ongeluk. Will kan zijn ogen niet geloven: het bericht over zijn eigen dood geeft hem de kans om zijn oude leven weg te gooien en helemaal opnieuw te beginnen. En hij is acteur, nietwaar? Hij meet zich een rol aan van een Sikh, die zich presenteert als Vijay, een oude vriend van Will. Hij bezoekt zijn eigen begrafenis en wat hij hoort, stemt hem niet volijk. Hij besluit met de rol van Vijay alle eigenschappen te etaleren die Will miste, om zo aan zijn vrouw aan te tonen dat hij wél een attente vent kan zijn.
U snapt: vrouwlief wordt verliefd op de Sikh en na veel pijn komt er uit dat zij op vele manieren juist nogal gesteld was op die voormalige loser, omdat hij zo zijn bijzondere kanten had. Maar ze wil de nieuwe eigenschappen van de liefhebbende Sikh (tantrische seks!!) ook niet kwijt.
We kabbelen naar een compromis, want bedrog komt natuurlijk altijd uit. Maar hoe nu verder?

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...