vrijdag, augustus 26, 2016

Meet me in Venice- Eddy Terstall

Meet me in Venice op IMDb (6,7)
Fijne kleine film over dochter die na meer dan 20 jaar voor het eerst haar vader ontmoet.
Zij kiest ervoor dit in een videoverslag aan haar zoontje weer te geven, opdat die later zal weten wie zijn opa was en waarom de relatie tussen vader en dochter zo was zoals ie was.
Vader is muzikant en globetrotter, dochter is begin 30 en heeft behoefte aan bevestiging. Waarom liet hij haar moeder in de steek, waarom nam hij nooit contact op en waarom beantwoordde hij de emails niet?
Vanuit het niets krijgt ze een verzoek binnen om haar Italiaanse vader te ontmoeten: kom naar Venetië en ik zal alles verklaren. Zo geschiedt, maar vanaf het eerste moment loopt het anders. Hij neemt Liza mee op een reis dwars door Europa. Ondertussen wijsheden en verhalen debiterend die ze helemaal niet wil horen; ze wil helemaal niet weten dat haar vader zo'n hyperintelligente en bereisde man is, ze wil emotie.
Gaandeweg de reis wordt duidelijk dat de verklaringen pas zullen komen aan het einde van de reis. Als ze dwars door de Balkan, dwars door Bulgarije en verder dan uiteindelijk in Istanbul aankomen, voel je de spanning oplopen. Hier is ze ontstaan, maar hier gaat ook iets eindigen.

Met : Beppe Costa, Roberta Petzold en Meral Polat

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...