vrijdag, augustus 18, 2017

Aquarius - Kleber Mendonca Filho

Aquarius op IMDb (7,7)
Indrukwekkende film. Terechte sterrenregen in de kranten: het verhaal komt echt binnen en de acteerprestatie van Sonia Braga is zo belachelijk goed dat ik haar gaarne voor een Oscar zou nomineren. Zal niet gebeuren, best actress is doorgaans een Hollywood-afspraak maar ik wil de jury adviseren eens om zich heen te kijken. Indrukwekkend.

Braga speelt Clara, een oudere vrouw met een rijk cultureel verleden. Ze woont in haar appartement aan de Atlantische Oceaan zo met tevredenheid dat ze weigert te vertrekken als een projectontwikkelaar de gehele flat opkoopt. De gehele flat? Nee, één klein appartementje krijgen ze niet in handen, Clara is niet van plan om te vertrekken uit de flat waar ze met haar overleden man woonde, waar haar kinderen opgroeiden en waar vanuit ze zo de zee in kan wandelen.
Aanvankelijk probeert de bouwmaatschappij het vriendelijk, met geld en meer geld. Maar als ze tegen een muur oplopen, worden de middelen lager en gemener. Treiterijen, juridische pressie en uiteindelijk zelfs misdadige oplosssingen: alles om Clara maar te bewegen om eieren voor haar geld te kiezen.
Ondertussen is Clara onverstoorbaar. Ze weerstaat de druk van haar kinderen, van haar vriendinnen en ze vindt langzamerhand ook enkele medestanders. De strijd verhardt.

Prachtig prachtig. Tweenhalf uur lang, maar het was eerder voorbij dan ik besefte. Ik raad m van harte aan.

Met : Sonia Braga , Humberto Carrao, Irandhir Santos


Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...