zaterdag, december 30, 2017

De Held - Menno Meyjes

De Held op IMDb (4,9)
Nederlandse thrillers, ik kan er maar moeilijk aan wennen. Pogingen tot het opwekken van spanning worden vaak teniet gedaan door houterig toneelspel. In deze film vond ik alleen Monic Hendrickx boven de middelmaat uitstijgen, alle anderen waren karikaturaal neergezet. Niet voor mij dus, deze.

Hendrickx speelt Sara Silverstein , een schrijfster die samen met haar ook schrijvende man remigreert vanuit de VS. Ja, u weet gelijk ook welk showbizzkoppel we hiermee voor ogen moeten hebben. Een doorbraak in de VS is niet gelukt en  bovendien zijn haar ouders aardig op leeftijd en hebben ze teveel jaren van hen gemist. Vader draagt een groot geheim met zich mee dat nog stamt vanuit de 2e Wereldoorlog. Zijn ouders werden opgehaald door de bezetter en naar Westerbork gebracht, hij wist aanvankelijk te ontkomen. In later jaren kreeg hij een akkefietje met de kleinzoon van de NSB-er die zijn ouders arresteerde. Dat akkefietje zette zoveel kwaad bloed dat die kleinzoon zint op wraak. Een wraak die het hele gezin bedreigt. Opa en oma, moeder en vader, maar ook de twee kinderen. Een van die twee, de zoon, doet in Amerika de mariniersopleiding en voelt zich geroepen om terug te komen. Er moet immers toch iemand "de Held' spelen.

Met : Monic Hendrickx , Fedja van Huet , Kitty Courbois, Daan Schuurmans

Geen opmerkingen:

C'e ancora domani (aka There is still tomorrow) - Paola Cortellesi

C'e ancora domani op IMDb (7,8)   C'e ancora domani op Moviemeter (3,67) Een schoonheid van een film. Verhaal is sterk. Beelden zijn...