zondag, augustus 26, 2018

American Assassin- Michael Cuesta

American Assassin op IMDb (6,2)
Avondje samen op de bank, de ultieme gelegenheid om de harde schijf leeg te trekken. Die wordt voornamelijk gevuld door Film1- roulaties. Mijn sport is daarbij om niet alleen de gemiste titels alsnog te zien, maar ook af en toe even buiten mijn eigen veilige genres te stappen. Aldus.

American Assassin is een van dik hout gezaagde actiethriller. Categorie gekweekte moordmachine-commando's waarbij er uiteraard een leermeester is en een veel te snuggere leerling. De leerling is Mitch Rapp, die bij een terroristische aanslag de vrouw verloren is die hij 5 minuten daarvoor een huwelijksaanzoek had gedaan. Hij is boos, hij is gedreven , hij is gemotiveerd. Eerst de klootzak vinden die de opdracht gaf tot deze aanslag, daarna alle soortgelijke klootzakken van de aardbodem vegen.
Hij komt daarbij in het vaarwater van de CIA, waarbij één hoge dame bij die organisatie zo slim om te besluiten de positieve kwaliteiten van Mitch in te zetten ter verbetering van de wereld. Daar moet uiteraard eerst wel wat aan geslepen en getraind worden, daar komt de oude rot om de hoek kijken. Die Stan Hurley heeft uiteraard ook wel een persoonlijke geschiedenis maar hij dwingt zijn pupillen om gevoelens uit te schakelen , alleen dan kun je onoverwinnelijk worden, alleen dan kunnen ze je nooit raken.
U mag zelf uittekenen hoe de ontwikkeling tussen deze beide karakters gaat, wij mogen het allemaal meemaken als zij de strijdt aanbinden met een terroristische , voornamelijk Iraanse , cel die een kernwapen wil bemachtigen om zo een nucleaire aanslag te plegen. Onze heren gaan daar natuurlijk een stuk of wat stokjes voor steken.

Met : Dylan O' Brien, Michael Keaton, Charlotte Vega , Sanaa Lathan , Shiva Negar

Geen opmerkingen: