vrijdag, augustus 31, 2018

Brigsby Bear - Dave McCary

Brigsby Bear op IMDb (7,4)
Opnieuw dacht ik in een jeugdfilm terecht te zijn gekomen, maar dat draaide toch echt op een gegeven moment bij. Niet dat de film me mijn hele leven bij zal blijven, maar er zaten wel wat kleine pluspuntjes in, waarbij zelfs een vleugje Truman Show om de hoek kwam kijken.

We leren James kennen als een groot kind. De godganse dag hangt hij voor de buis om afleveringen van zijn favoriete serie te kijken. Brigsby Bear is een grote beer (nou ja, pop) die het kwaad in de wereld bestrijdt en tussendoor ook nog the batlle of the galaxies voert. Vooral de boze zon bedreigt de beer aan alle kanten, maar deze is slim en krijgt veel hulp.
Fantasiewereld dus, en we weten al snel dat het niet zo vreemd is dat het James zijn volledige wereld is: als kind is hij ontvoerd door een universitair stel dat een sektarisch experiment uitvoert. Afgezonderd in de woestijn , opgesloten in dat huisje is de serie het enige dat James buiten zijn "ouders" kent. En die serie, die maken die ontvoerders dus zelf.
James wordt bevrijd door de politie en naar zijn ouders gebracht. Dolblij zijn ze, totdat ze merken dat hun zoon onherstelbaar beschadigd is. Alles in het dagelijks leven relateert hij aan de wereld van de kinderserie, er valt geen normaal woord met hem te wisselen. Al snel besluit de jongeman om zelf maar nieuwe afleveringen te maken, omdat anders zijn wereld voor eeuwig stilstaat.

Met : Kyle Mooney, Mark Hammill , Greg Kinnear

Geen opmerkingen: