zondag, augustus 26, 2018

The Snowman - Tomas Alfredson

The Snowman op IMDb (5.1)
Amerikaanse verfilming van een Scandinavische thriller. Als dat maar goed gaat...

Harry Hole is een rechercheur op zijn retour. Ooit was hij groot en veelbelovend in zijn vak, nu grenst zijn gedrag aan alcoholisme en onvoorspelbare absentie. Toch heeft de politie van Oslo hem weer nodig wanneer er een reeks verdwijningen plaatsvindt. Jonge moeders , stuk voor stuk met een problematische relatie, verdwijnen. Een enkeling wordt vrij snel gevonden, bloederig gedemonteerd in sneeuwmassa's, anderen blijven langer zoek. Overal waar hij komt, vindt onze rechercheur een luguber aangeklede sneeuwpop bij de plaats delict.
Zijn brein is gelukkig nog niet dermate beneveld dat hij zich niet een soortgelijke zaak kan herinneren van bijna tien jaar geleden. Hij gaat graven en wordt daarbij lichtelijk gehinderd door een nieuwe collega-rechercheur. Zij vergezelt hem in deze zaak, maar lijkt ook het een en ander op Harry's persoonlijke vlak te onderzoeken.
Wanneer de gruwelmoordenaar in de buurt van Harry's ex en haar sympathieke zoon komt, moet hij haast maken: helder denken nu, is de dader degene die hij steeds op het netvlies had?

Een hele keur aan bekende namen zie je voorbij komen in de bijrollen. Het kan niet op.

Met : Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg

Geen opmerkingen: