woensdag, maart 01, 2023

Lizzie - Craig William MacNeill

Lizzie op IMDb (5,9)

Lizzie op Moviemeter (2,69)

Traag en broeierig, dit historische kostuumdrama. Mooi acteerwerk, goede vormgeving. Niet heel wereldschokkend maar voor een film-diehard prima te doen. 

1892, ergens in de VS. Lizzie is de opstandige dochter van een rijke patriciër, die zijn dochter wil verbieden om zich in het culturele leven te begeven maar die haar gedrag niet echt in de hand heeft. 

Lizzie kan het al lastig vinden met haar stuurse vader, maar met haar stiefmoeder is dat allemaal nog een graadje lastiger. Haar oudere zus is minder opstandig, dus Lizzie moet het voornamelijk alleen doen.

Er komt opluchting als Bridget haar intrede doet als de nieuwe huishoudster. Bridget is van arme komaf en heeft de baan hard nodig, ze kan derhalve niet meegaan in de rebellie van Lizzie maar de twee hebben wel van meet af aan een goede verstandhouding. Die wordt nog versterkt wanneer ze merkt dat haar vader 's avonds stiekem de slaapkamer van Bridget bezoekt, die geen weerstand kan bieden aan de avances van haar baas omdat ze zich een ontslag niet kan permitteren.

Bridget en Lizzie groeien nader tot elkaar. En nader, en nader. Zo zeer zelfs dat ze zoeken naar een uitweg uit hun beider benadere positie. 

Met : Chloë Sevigny, Kristen Stewart, Jamey Sheridan, Fiona Shaw


Geen opmerkingen:

The Zone of Interest - Jonathan Glazer

The Zone of Interest op IMDb (7,5) The Zone of Interest op Moviemeter (3,62) Omdat mijn vrouw deze nog niet gezien had (en omdat ze - na de ...