maandag, maart 13, 2023

Luther : The Fallen Sun - Jamie Payne

Luther: The fallen sun op IMDb (6,5)
 Luther: The Fallen Sun op Moviemeter (3,19)

Tamelijk ongeloofwaarig Idris Elba-vehikel, een verplicht voortborduren op de seizoen van de serie waarin DCI Luther langs de lijntjes van het toelaatbare scheert om boeven te vangen. 

In deze film loopt ie dat randgedrag lelijk op: hij belandt in de gevangenis door een smerige campagne van een machtige en levensgevaarlijke misdadiger. Deze David Robey heeft een internationaal netwerk van afpersing opgezet, waarin hij de slachtoffers uiteindelijk ontvoert en onderbrengt in een of ander ver landhuis. Van daaruit bouwt hij voor aan een snuff-movie-internetwerk. 

Luther wordt door zijn oud-collega's scheef aangekeken, zijn carrière is stuk. Maar toch: wanneer hij in de gevangenis telefonisch benaderd wordt door Robey besluit hij om alles op alles te zetten om deze vent te pakken. Van de medewerking van zijn opvolger (DCI Rainey) moet hij het niet hebben, maar zijn oude collega Martin Schenk wil nog wel wat heimelijke dienstjes verlenen. 

Luther breekt uit de gevangenis en weet het netwerk van Robey binnen te dringen. Zo diep zelfs dat de politie, waaronder zijn opvolger Rainey, zich genoodzaakt ziet hem te helpen door informatie te verstrekken.

Met: Idris Elba, Andy Serkis, Cynthia Erivo, Dermot Crowley

FIN - song : POST/Ghostpost - Paradise circus (Fallen Sun theme)

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...