vrijdag, juli 26, 2024

For all mankind - Al Reinert

For all mankind op IMDb (8,1)
 For all mankind op Moviemeter (3,80)

Door de heerlijke film "Fly me to the moon" weer even hernieuwd geïnteresseerd geraakt in de successen van de ruimtevaart. Gelukkig had ik deze oude docu (1989!) op de schijf staan, dus ik diepte de verhalen hiermee verder op.

De docu is samengesteld uit door de astronauten van de respectievelijke Apollo-missies zelf geschoten beeld. Dit wordt aangevuld met de al wat bekendere beelden van het NASA- zenuwcentrum in Houston. Veel commentaar wordt geleverd door oud-astronauten, waarbij overduidelijk het plezier van hun ervaringen afspat. Ze beseften in een unieke positie te zitten: ze hoorden bij de eersten die de aarde bewust verlieten, ze hoorden bij de erg kleine club die op een andere planeet hebben rondgelopen en/of -gereden , daarbij steeds met een schuin oog de aarde in de gaten te houden ("The blue marble" , zoals ze hem steeds noemden. 

Als kijker wordt je vooral meegenomen in de culminatie van een zeer gedegen voorbereiding door de wetenschap, die op heel veel momenten goed bleek te hebben ingeschat welke verrassingen de ruimtevaarders zouden kunnen tegenkomen. Het was me het kunststukje wel, daar mag de mensheid best heel trots op zijn. 

Geen opmerkingen:

Wil - Tim Wielants

Wil op IMDb (6,9)   Wil op Moviemeter (3,57) Was lang niet meer op Netflix wezen kijken, in ieder geval niet voor films. Wist dus niet meer ...