woensdag, februari 22, 2006

Tegenpolen

De hele wereld is tegen Polen...

(bron: adfo online)

Nederland top-tien merk in de wereld

Nederland is een van de top-tien naties in de wereld. Dat blijkt uit de vierde Anholt Landen Merken Index ( NBI).
De index is een rangorde van de merkwaarde van landen van de wereld. Hierbij werden wereldwijd 25,907 mensen door GMI ( Global Market Insite) ondervraagd over hun mening over de cultuur van een land, zijn inwoners, over de aantrekkelijkheid als een reisbestemming, om te investeren of naar te emigreren.
Het resultaat voor 'het merk Nederland' was dat ons land minstens 792 biljoen dollar waard zou zijn (gelijkwaardig aan 137 procent van het bruto binnenlands product). De andere schattingen verschillen van bijna 18 triljoen dollar voor ' het merk Amerika'(op de eerste plaats ) tot 43 biljoen voor 'het merk Polen' (op de laatste plaats). In de lijst staan verder Groot-Brittannië, Zwitserland, Canada, Italië en Zweden hoog.
Simon Anholt , initiator van de Anholt Natie Merken Index: ‘Nederland is geen opvallende deelnemer, ondanks het feit dat het een van de rijke westerse, liberale democratieën is en het normaal altijd goed doet in de Natie Merken Index. Nederland lijkt een land te zijn waarover niemand zeer negatieve of zeer positieve gevoelens heeft.’


en achm niemand bijzonder nega- of positief over Nederland? hebben ze daar geen kranten??

2 opmerkingen:

Peter te Riele zei

Als Amerika op nummer 1 staat, zegt dat genoeg over het hele onderzoek. Alsof je de waarde van een land kan uitdrukken in dollars;( !
Geef mij dan maar Polen! Krakau schijnt een geweldige stad te zijn.

Peterter

begt zei

jij hebt de pointe van mijn verhaal door, peterter.
Als landen als VS en Italie hoog staan, zegt het genoeg over de richting van de vraagstelling...

Simple Minds: Everything is Possible - Joss Crowley

Simple MInds: Everything is possible op IMDb (8,0)   Simple Minds: Everything is possible op Moviemeter (3,30) Een 8,0 op IMDb. Dat is echt ...