zaterdag, september 06, 2008

Liegen

Nou vooruit dan maar, ik ga t zeggen.
Als de overheid de leugenaar is, dan scharniert de hele maatschappij de verkeerde kant op. Als we in dit land er niet van uit kunnen gaan dat ambtenaren en ministers eerlijk hun werk doen, voelen de slachtoffers zich terecht gedwongen om buitenparlementair dan wel onwettelijk hun gelijk te halen.
In de laatste anderhalve week is keihard aangetoond dat ambtenaren in functie én in commissie gelogen hebben over de bouw van nieuwe kerncentrales (duyvendak-inbraak), over het gebruik van ondeugdelijke landmijnen (zaak-Spijkers) en over het rendement op investering in een nieuw gevechtsvliegtuig (JSF-affaire).

Zolang er steeds van uit gegaan wordt dat de burger zich aan de wet moet houden en de overheid ondertussen kan doen wat ie wil, zolang niet klip en klaar gesteld wordt dat de overheid een eigen agenda hanteert die niet altijd strookt met parlement en nationale gevoelens, zolang zal ik élke buitenparlementaire actie, inbraak, dierenbevrijding, staking en andere rebellie van harte toejuichen en waar mogelijk ondersteunen.

verZ

5 opmerkingen:

Anoniem zei

al is de leugen nog zo snel......

begt zei

mmaarwat heb je aan het achterhalen van de waarheid als de leugenaar er vervolgens steeds mee wegkomt?sterker nog, als degene die het achterhaalt de klos wordt???

Herr Meijer zei

Je vergeet de ellendige Herfkens nog te noemen.

PS Waar was je gisteren eigenlijk? Welke smoes kan je hebben om niet naar het gePepper te gaan? Zie ook de Kift-foto's van Dali via mijn log.

begt zei

kinderen, is dat niet smoes genoeg? bovendien, we wilden m half acht naar binnen maar moesten toen nog steeds de volle mep betalen, zijn dus omgekeerd!

Herr Meijer zei

Poeh, ja, dat blijven lastige organisatorische zaken: wat doe je met iemand die alleen nog voor het laatste uurtje komt. Meestal is daar niet over nagedacht, dus ook geen beleid in, behalve: alles kost gewoon het volle pond.

The Greatest Night in Pop - Bao Nguyen

The Greatest Night in Pop op IMDb (8,1)   The Greatest Night in Pop op Moviemeter (3,86) Nu al luid bejubelde documentaire over een van de b...