donderdag, april 07, 2011

De vliegenierster van Kazbek - Ineke Smits

het beoordelen film werkt vaak als een weegschaal: de ene keer telt het verhaal zwaar, de andere keer het acteerwerk en weer een andere keer de vormgeving.
Soms, heel soms komen deze onderdelen bij elkaar en krijg je uitzonderlijke prachtfilms als "Inception" of "Das Weisse Band".

bij het bekijken van D.v.v.K heb ik echt effe heel nauwkeurig de verschillende gewichten op het schaaltje moeten leggen om een totaal oordeel te krijgen.

Het verhaal (naar een scenario van Arthur Japin -cameorollend ook) is goed, is op waarheid gebaseerd en vertelt een mogelijk stukje vaderlandse geschiedenis.
De vormgeving was bij vlagen prachtig, bij vlagen een beetje te romantisch, maar zeker kundig.
Het acteerwerk echter was van een armetierig niveau , waardoor ik sterk de neiging had de film af te serveren. Echter, de bij vlagen poëtische benadering van het eiland, van de soldatenromantiek en van de oerhollandse schapenmentaliteit maakte dat ik m al met al niet echt slecht vond.

AAn het eind van de tweede wereldoorlog wordt een bataljon Georgische krijgsgevangenen door de duitsers op Texel gestationeerd. is waargebeurd overigens. in de film dichten de georgiers zichzelf een heldenrol toe door een opstand voor te bereiden tegen de duitse bezetter. Marike, de hoofdpersoon van film, zwalkt tussen contact leggen met de duitsers, afstand nemen van haar laffe hollandse familie en vallen voor een charmante georgier. Kan dus alle kanten op, oordeel zelf.

En voor de Kift-fans: prachtig verstopte rol van Kift-slagwerker Wim. Zoek m!!

Geen opmerkingen:

God's Creatures- Saela Davis/ Anna Rose Holmer

God's creatures op IMDb (6,0)   God's creatures op Moviemeter (2,62) Opeens is hij overal, de nieuwe ster Paul Mescal. Vooral zijn r...