donderdag, april 21, 2011

Gainsbourg (Vie Heroique) - Joann Sfar

Hier had ik echt zin in. al heel lang geboeid door het fascinerende, alhier heroïsch genoemde, levensverhaal van Lucien "Serge" Gainsbourg.
Joods, schrijver, muzikant, dichter, Casanova, alcoholist, kettingroker, anarchist: er zijn mensen die het voor een beperkter opsomming al doen.

Hoofdrolspeler in deze film is dan ook 's mans persoonlijkheid, alom aanwezig. Een ego zo groot als Frankrijk zelve, hetgeen ook sterk wordt neergezet door acteur Eric Elmosnino. Dat is het sterke deel.
Het minder sterke, welhaast irritante deel is echter het door de gehele film meehobbelende alter ego van Gainsbourg. Waar t in eerste instantie nog een beetje gimmick is, wordt het op een gegeven moment bloedje-irri. en da's jammer want er zitten genoeg momenten in de film om m als geheel staande te houden.

Mooie vrouwen, veel poëtische muziek, onaangepaste humor: t zit allemaal in deze film. En helaas nog net een beetje meer.

Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...