zondag, april 10, 2011

The fighter - David O. Russel

Briljant.
BRIL JANT!

wat een complete film is dit, deze film heeft alles cinema interessant maakt. Een ijzersterk verhaal (in dit geval ook nog s "based on a true story) , onnavolgbaar goed acteerwerk, een boel drama, snelheid en vergeet vooral niet dat er ook bij tijd en wijle gelachen kan worden. Een zeer terechte reeks aan Oscar-toekenningen, wat mij betreft.

Het verhaal is simpel verteld: succesvolle bokser raakt aan lager wal, verslaaft zich aan crack en wordt door de familie zo goed en zo kwaad als t kan rechtop gehouden. zijn broertje is ook aankomend bokser en hij denkt de enige juiste trainer te zijn om broerlief aan succes te helpen. Dat wordt gaandeweg de film, met veel vallen en ook veel opstaan, wel het pad dat bewandeld dient te worden.
Razend interessant is de rol van de hele familie in deze film: Tokkie ten top, maar een onvoorwaardelijk "houden van" zit verstandige beslissingen vaak in de weg. Zo wordt de love interest van deze film vooral door de zussen van de bokser héél anders geinterpreteerd.

Schitterend, schitterend. Eh, wat zeg ik:
BRIL JANT

Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...