zondag, juni 22, 2014

The company you keep- Robert Redford

The company you keep op IMDb
Begin toch veel waardering te krijgen voor de heer Redford als regisseur. Ordinary people, Milagro Beanfield war, de oersentimentele Horse Whisperer, later het oorlogsdrama Lions for Lambs en nu deze weer. Een sterke "politieke" thriller. Prima film.

The Weathermen was een politieke organisatie die aanslagen pleegde uit verzet tegen de oorlog in Vietnam, Een soort RAF, een soort Brigate Rosso, maar dan in het aangeharkte Amerika. Dat is het waargebeurde deel van de film.
Ruim 30 jaar na een dodelijke aanslag wordt een van de deelnemers gearresteerd. Ze is opgelucht en bleek onderweg om zichzelf te melden. Een lokale journalist bijt zich vast in het verhaal en krijgt langzamerhand de ontwarring van de netwerk-knopen op tafel. Een van de oud-verzetsleden is thans een gevestigde advocaat en heeft door dat zijn anonieme leven voorbij is.
Hij vlucht en gaat op zoek naar andere oud-leden van de groep, om alsnog zijn naam gezuiverd te krijgen en zijn schuldgevoel weg te werken. De journalist volgt hem -toevallig- op korte afstand, de politie op iets verdere , maar ook de oud-verzetsleden zien in dat er weer even kortstondig contact nodig is.

Een keur aan bekende acteurs, van Susan Sarandon en Richard Jenkins via Shia LeBoeuf en Stanly Tucci naar Julie Christie. Die kunnen het wel. Dat straalt af op de film. Goed!

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...