maandag, juni 09, 2014

Superclásico - Ole Christian Madsen

Superclásico op IMDb
Misschien niet zo'n slim plan om , teruggekeerd van festivalbezoek, nog even een film te gaan kijken.
Nu miste ik wellicht de juiste touch om de meligheid van deze film op waarde te schatten. Terwijl ik m an sich wel sympathiek vond, krijgt de film nu toch al snel een "niemendalletje" status. Zonde wellicht.

Man reist met zoon vanuit Scandinavie naar het snikhete Buenos Aires al waar de moeder zich verschanst heeft. Moeder is voetbalmakelaar en heeft zich verslingerd aan een Argentijnse voetbalheld. Vader is slechts welkom om de scheidingspapieren te komen tekenen.
U snapt , dat gaat niet zonder slag of stoot. Er bevindt zich enige rek in hun haat-liefde verhouding en zonder de pointe van het verhaal te verklappen , zeg ik u toch vast dat het -bijna voormalige- stel meer van elkaar weet en snapt dan het denkt te accepteren.
Tussendoor gebeurt er uiteraard ook iets met de nogal aparte zoon. Naast het speelbal-gevoel dat hij krijgt te zijn, ontmoet ie ook een leuke Argentijnse jongedame. Opnieuw een belemmerende factor om de boel weer in het gareel te krijgen.

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...