maandag, december 22, 2014

Before Sunset- Richard Linklater

Before Sunset op IMDb
Hoewel minder innemend dan het eerste deel van de trilogie was ook de tweede film van de Before-trilogie een bijzondere gebeurtenis.
Negen jaar na de plotselinge ontmoeting in Wenen ontmoet het stel elkaar weer , als de man een signeersessie houdt van het boek dat hij over die eerste ontmoeting schreef. Zij heeft het gelezen en daagt op in de boekhandel.
Opnieuw begint een lange praatsessie met als rode draad "What if.." . Wat als zij nu wel was komen opdagen op de afspraak die ze een half jaar na dato hadden gezet? Waren ze dan nu een stel geweest , waren ze dan nu niet beiden ongelukkig in hun huidige relatie. Of anders: wat als ze het toen wél geprobeerd hadden, zouden ze dan nu nog wel samen zijn of zou de magie van de ontmoeting juist zijn uitgewerkt?

Erg interessante stellingname, begeleid door beelden van een romantisch Parijs. Linklater heeft een uitermate eigen visie op tijd (de spelers zijn ook daadwerkelijk negen jaar ouder dan in de eerste film, ze tekenen ook qua leeftijd met de ontwikkeling mee).
Ik ben wel om, ik vind het interessant. Deel 3 heb ik ook staan, die moet er deze week nog aan geloven.

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...