vrijdag, december 26, 2014

Pompeii - Paul W.S. Anderson

Pompeii op IMDb
Rampenfilms zijn voor mij vaak echt rampenfilms. Zo ook deze: onwaarschijnlijk slecht.

Alsof het verhaal over Pompeii an sich al niet dramatisch genoeg is, wordt de dreigende ondergang van de stad in dit verhaal nog eens aangekleed met een gladiatoren- én een liefdesverhaaltje.
Als volgt:
Jochie ziet in Brittanica zijn ouders vermoord worden door de Romeinen. Komt jaren later als gladiator in het Romeinse rijk terecht, in Pompeii zelfs. Daar redt hij de dochter van de stadsregent, die stiekem natuurlijk een crush ontwikkelt. Maar dat kan helemaal niet tussen Romeinen en slaven.
De Kelt moet vechten tegen sterke mannen, ontmoet stom toevallig ook nog de senator die persoonlijk zijn ouders heeft vermoord. Dat zal dan de drijfveer zijn om zich vrij te vechten en achter dat wijffie aan te gaan.
Dit alles tegen de achtergrond van een steeds meer borrelende Vesuvius. En wat denkt u? Net op de dag dat alles samenkomt qua vechten en senatoren, barst ook die vulkaan nog eens uit.

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...