zaterdag, december 27, 2014

California Solo - Marshall Lewy

California Solo op IMDb
Klein arthousertje, van de nachtuitzendingen van Sundance geplukt. Deze was ok!

Lachlan MacAldonich, een naam als een kasteel. In deze film hoort hij echter bij een mislukte Schotse lowlife-muzikant, die na het sneven van de bandcarrière in Californië aan lager wal raakt. Hij werkt op een boerderij, drinkt teveel en wordt als gevolg van dat laatste opgepakt. Men zoekt zijn dossier na, ziet zijn immigrantenstatus die ondanks 15 jaar VS blijkbaar voor vergrijpen als deze -in combinatie met een klein delict 12 jaar geleden - direct beëindigd kan worden .
Hij moet vechten voor lijfsbehoud, terwijl langzaam alle grond onder zijn voeten wegzinkt. Onmin op zijn werk, verliefdheid op een onbereikbare vrouw en onmogelijke, torenhoge eisen van de advocatuur en de immigratiedienst.
Te langen leste neemt hij contact op met zijn ex, die hij toentertijd in de steek heeft gelaten. En met haar zijn dochter. Ze blijken zijn laatste strohalm om te mogen blijven in het land waar ie het ooit dacht te gaan vinden. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...