zondag, mei 27, 2018

Complete Unknown - Joshua Marston

Complete Unknown op IMDb (5,4)
Ben er nog niet geheel uit wat ik van deze film vind. Rafelig verhaaltje, maar wel een oké sfeer en an sich een interessant gegeven. Bovendien is de film voorzien van aan Terence Malick refererende cameravoering, inclusief de daarbij behorende stiltes. Potentie genoeg , maar het komt er niet helemaal uit.

De altijd op dreef zijnde acteur Michael Shannon is Tom, een in zijn werk verstrikte geraakte jurist die vandaag zijn verjaardag viert. Voor de visite komt, krijgen wij al een deel van de spanningen over ons heen waar Tom mee leeft. Zijn prachtige Iraanse vrouw boekt successen met haar sieradenlijn en wil daarvoor verhuizen naar de commerciëlere kant van het land, maar Tom is nogal honkvast. Later in de film zal blijken dat juist dat zijn probleem is.
Tom's broer neemt een mysterieuze dame mee naar het verjaardagsfeest. Hij heeft haar ontmoet in de bedrijfskantine, maar kent haar verder niet goed. De dame blijkt nogal losjes om te gaan met de waarheid en de verjaarsvisite heeft moeite aan haar te wennen. Tom nog het meest, zo lijkt het. De dame vertelt tussen neus en lippen door waar ze allemaal op de wereld gewerkt heeft, welke bijzondere dingen ze allemaal gedaan heeft. Ze blijkt daarbij net zo makkelijk van identiteit als van naam te veranderen en ze raakt verstrikt in haar verhaal. Teleurgesteld druipt ze af, ze vertrekt.
In de verwarring gaat Tom achter haar aan en we komen erachter dat er meer zit achter Tom's twijfel: ze kennen elkaar blijkbaar wél, ten tijde van één van de identiteiten van de vrouw. Maar "kennen" is daarbij een te groot woord.

Met : Rachel Weisz , Michael Shannon, Chris Lowell

Geen opmerkingen: