vrijdag, mei 04, 2018

Lucky - Avie Luthra

Lucky op IMDb (7,1)
Zwaarmoedige doch hoopgevende film.
Alles zit hem tegen, maar toch is het jongetje door zijn ouders Lucky genoemd. Vermoedelijk omdat ze hoopten dat hij wél kan afdwingen wat hen nooit gelukt is. We maken kennis met het jongetje als hij , in zijn afgelegen dorpje op het Zuidafrikaanse platteland, dagelijks vol verwachting uitkijkt naar de auto die mensen brengt. Elke dag komt ie langs zijn dorp en steeds hoopt ie dat ze uitstapt. Hij is moederziel alleen en wil graag weer herenigd worden met zijn moeder.
Dat gebeurt uiteindelijk, maar niet op de manier die hij verwacht. De auto komt en brengt de doodskist waarin zijn moeder ligt. Ze is , op zoek naar hulp en genezing, in de grote stad aan haar ziekte bezweken. Lucky aarzelt niet en verhuist per direct naar de grote stad. Immers: zijn moeder had hem gevraagd naar school te gaan, in een poging zijn leven beter te maken dan het hare. Hij meldt zich bij zijn oom, die geld van haar heeft ontvangen om het jongetje naar school te kunnen sturen. Echter: oom is een lanterfanter en zuipschuit en het geld gaat op aan drank en hoeren. Lucky komt in contact met de Indiase buurvrouw, die aanvankelijk afwerend is. Ze verstaat het jochie niet, ze haat de zwarte bevolking die haar ooit Aziatische wijk vermengen. Door het noodlot lijken de twee op elkaar aangewezen en zij voelt zich verantwoordelijk voor de toekomst van het jongetje. Het gaat niet zonder slag of stoot, maar de twee gaan samen op zoek naar een beter leven. Voor allebei.

Met: Sihle Diamini , Jayashree Basavaray ,


Geen opmerkingen:

There's always hope - Tim Lewiston

There's always hope op IMDb (5,0)   There's always hope op Moviemeter (1,88) Gewoon een zoetsappig filmpje, maar dat kon deze kijker...