donderdag, december 27, 2018

Jungle - Greg McLean

Jungle op IMDb (6,7)
Ondanks een niet al te verrassend verloop toch een aardige poging tot serieuze film. Het is duidelijk dat Daniel Radcliffe van zijn imago af wil, er moesten wat stoere en serieuze rollen komen. Eerder zag ik hem als homoseksuele schrijver in "Kill your darlings" , nu speelt hij een serieuze ontdekkingsreiziger in het Zuid-Amerika van begin 80'er jaren.
Er viel nog wat te ontdekken die dagen : na zijn studie gaat Yossi Ghinsberg eerst een jaar de Boliviaanse jungle in om zichzelf en een stukkie wereld te ontdekken. Hij komt in contact met een avonturier die hem overtuigt van de kansen om nooit eerder geziene stammen te vinden in de wouden van Bolivia. Met zijn vieren gaan ze op pad, maar al snel ontstaat er onenigheid in de groep. Dat gevoegd bij fysieke ongemakken en we kunnen al raden dat het viertal elk een overwinning op zichzelf zal moeten maken om te overleven. Yossi gaat met zijn maat Kevin per vlot de rivier af maar strandt. De twee worden - letterlijk - uit elkaar gedreven en Yossi moet alleen verder. Waar zijn maatje al na enkele dagen gevonden wordt, duurt het voor Ghinsberg bijna drie weken voordat aan zijn ontberingen een eind komt. (Nee, da's geen spoiler alert want u weet zelf dat de film gebaseerd is op het boek van deze Ghinsberg). Het zijn zware tijden voor de reiziger.

Met : Daniel Radcliffe, Thomas Kretschmann, Alex Russell, Joel Jackson

Geen opmerkingen:

Back to Black - Sam Taylor-Johnson

Back to Black op IMDb (6,7)   Back to Black op Moviemeter (2,80) Ik houd erg van biopics (vooral omdat ze doorgaans zijn gebaseerd op een kr...