dinsdag, november 19, 2019

Terminal - Vaughn Stein

Terminal op IMDb (5,3)
Rare film die wanhopig iets probeert te zijn wat ie niet is. Men probeert het met een strakke vormgeving maar doet daardoor aan overdaad. Men probeert het met een ingenieus script maar we voelen veel dingen vooraf al aankomen. Men probeert het met tongue-in-cheeck humor maar die valt regelmatig in het luchtledige. Toch zijn er ook lichtpuntjes: de dubbelrol die Margot Robbie aanneemt pakt redelijk goed uit. En de repetitieve mislukte overvalletjes bij het station zijn een aardige running gag.

De titel is ook nog eens dubbelzinnig; we bevinden ons in de terminal van een groot treinemplacement. Daarin maken we al snel kennis met een hoestende zwaarmoedige man die - je verwacht het niet - terminaal ziek is. Dat komt mooi uit!
Hij wordt door de tamelijk vreemde stationschef verwezen naar de restauratie alwaar een fraai geboetseerde bardame het gesprek met hem aanknoopt. Geheel tegen de verwachting in probeert ze de man niet van zijn zelfmoordplannen af te brengen. Sterker nog: ze doet hem suggesties over "how to..".
Wij weten dan allang dat deze dame hier niet toevallig is, dat ze een dubbele agenda heeft omdat ze in opdracht van een gangsterbaas een aantal lokale vijanden tegen elkaar moet uitspelen zodat de boel straks mooi opgeruimd is.
Ziehier de setting van anderhalf uur vreemde verwikkelingen op een treinstation.

Met : Margot Robbie, Simon Pegg, Mike Myers, Max Irons , Dexter Fletcher

Geen opmerkingen: