zaterdag, juli 11, 2020

Jackie & Ryan - Ami Canaan Mann

Jackie & Ryan
Vriendelijk niemendalletje met een positieve boodschap : kijk niet al te veel achterom, kijk waar je naar toe gaat en hoe je daar komt.

Ryan is een muzikant die deze instelling reeds lang toepast: hij springt op treinen om gratis mee te reizen en zo nieuwe bestemmingen te vinden waar hij zijn muziek kan laten horen. Zijn leven zit in zijn rugzak en vooral in zijn gitaarkoffer. Hij bezit weinig , maar voelt zich rijk.
Jackie kan zich deze losse levensstijl niet veroorloven: ze is net bij haar man weg, verliet met haar dochter het chique appartement in New York en is tijdelijk terug in het aftandse plattelandshuisje van haar moeder. Een lastige echtscheidingsprocedure staat voor de deur: ze heeft amper keuzes.

Ryan en Jackie ontmoeten elkaar toevallig: wanneer Jackie in gedachten wordt aangereden , schiet de straatmuzikant te hulp. Hij brengt haar naar huis en blijft eten. En mag in de schuur slapen. En biedt aan het lekkende dak te repareren, hij heeft toch nog wel even de tijd voordat hij naar nieuwe studio-opnamen moet.
Jackie kan zich die flexibele instelling helemaal niet veroorloven, maar ze is er natuurlijk wel heel blij mee. En , belangrijker, ze leert ervan: door zich de levenslessen van Ryan ter harte te nemen, durft ze langzamerhand beslissingen te nemen in haar scheidingsperikelen. En dat maakt haar losser. En ontvankelijker.

Met : Ben Barnes, Katherine Heigl


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...