maandag, augustus 03, 2020

American Honey- Andrea Arnold

American Honey op IMDb (7.0)
Via de Canvas-zuiderburen eindelijk de kans gekregen deze misser in mijn kijklijst goed te maken. Was onder de indruk van de eerdere films "Red Road" en "Fishtank" van deze regisseur , dus wilde ik graag maar het kwam er nooit van. Tot afgelopen week.
Felrealistisch sociaal drama, dat is waar Arnold voor staat in haar films. Een verwijzing naar Ken Loach en Neil Jordan ligt voor de hand, maar bij Arnold is het altijd nog een tikkeltje rauwer en grover. Dat is niet voor iedereen de juiste aanpak, maar bij mij komt het wel aan.

Star is een jonge vrouw voor wie het leven weinig kansen biedt. Net 18 jaar oud woont ze al samen met een contactarme loser, is ze verantwoordelijk gesteld voor de zorg over twee kinderen die niet van haar zijn en struint ze de vuilnisbakken en containers af voor mogelijke eetbare extra's die haar "gezin" op de been kan houden. Het kan dan ook geen verrassing zijn dat ze opveert als er een losgeslagen colonne jongeren in haar stad arriveert.
Het blijken tijdschriftverkopers te zijn die van stad naar stad trekken om bij te verdienen, daarbij steeds groepsgewijs van motel naar motel trekkend. Er loopt een voor Star zeer interessante jongen tussen die haar overhaalt om zich aan te sluiten. Met pijn en moeite wrikt ze zich los van de moederlijke zorg over twee jonge kinderen, ze snapt dat dit voor haar een kans is om uit deze wereld los te komen.
Het kost haar moeite om te assimileren in de groep: de anarchistische levenswijze is nog tot daar aan toe, meer moeite heeft ze met de manipluaties en leugens die de groep zowel op potentiële klanten als op elkaar toepast. Stukje bij beetje verovert ze haar plek, al wil ze wel dat dit op haar eigen manier gebeurt. Stukje bij beetje ook wekt ze de interesse van Jake, de jongen die haar poort moet zijn naar een betere wereld.

Shia LaBeouf is sterk als Jake, maar alle schijnwerpers staan in deze film gericht op het ontwapenende acteerwerk van debutante Sasha Lane. Je kunt simpelweg niet níét van haar gecharmeerd zijn.

Met : Sasha Lane, Shia LaBeouf , Riley Keough

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...