zondag, augustus 02, 2020

Killing Season - Mark Steven Johnson

Killing Season op IMDb (5,4)
Matige combinatie van actie- en oorlogsfilm.
Benjamin leidt een teruggetrokken leven op het Amerikaanse platteland, verscholen in de bossen en ver van de bewoonde wereld. Hij heeft er een reden voor: hij is oorlogsveteraan en niet trots op wat hij op zijn geweten heeft. Dusdanig schuldig voelt hij zich dat hij zich schaamt tegenover zijn zoon , hij durft hem niet onder ogen te komen en dus ook niet op het doopfeest van zijn kleinkind. De wapens heeft hij om moverende redenen afgezworen, hij gaat nu slechts behangen met fotocamera de bossen in.
Emil is een Servische oorlogsveteraan die in de Bosnische oorlog tegenover de Amerikanen heeft gestaan. Zijn hele peleton is geëxecuteerd, hijzelf kwam er met een mislukt schot in zijn rug vanaf. De soldaat die dat schot afvuurde, was Benjamin, die blijkbaar toen al zo vol met wroeging zat dat hij de koele daad niet kon uitvoeren.
Emil komt via via achter de namen van alle soldaten van het Amerikaanse moordcommando en gaat ze op zoeken. Het lukt hem om Benjamin op te sporen in de wildernis. Er ontstaat een gevecht, aanvankelijk psychologisch maar gaandeweg steeds agressiever en bloederiger. Emil wil wraak en afrekening, Benjamin is minder bloeddorstig maar gaat zich niet gewonnen geven. Enkele malen vallen de kwartjes de andere kant op, beurtelings zijn ze de bovenliggende partij. Krijgen ze de kans elkaar hun eigen waarheid te vertellen of bezwijkt er voor die tijd al 1 van de 2?

Met : Robert de Niro , John Travolta

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...