dinsdag, augustus 04, 2020

Captain Phillips - Paul Greengrass


Recente klassieker die ik gek genoeg nog niet had bekeken. 7,8 op IMDb. Dat is hoog, heel hoog. Dit schiep dus verwachtingen die filmisch gezien helemaal worden waargemaakt. Hoewel niet mijn kopje thee, is de film spannend en redelijk geloofwaardig. De film gaat op een betrouwbare manier om met de waarheid, al zal een en ander voor de film zijn aangedikt. En Tom Hanks is Tom Hanks, die stelt nooit teleur. 

Een decennium geleden was het schering en inslag: kaping van koopvaardijschepen . Vooral aan de oostkant van Afrika , in de zee bij Somalië , waren de grote reders onzeker of hun leveringen wel zonder kleerscheuren op de plaats van bestemming kwamen. 
Richard Phillips moet zo'n supertanker vol containers van noord naar zuid varen om af te leveren in Botswana. Daarvoor moet hij een stuk door genoemde Somalische zee. En inderdaad komen de bootjes met gewapende opstandeling al spoedig op hem af. Een eerste aanval weet hij af te slaan, maar bij de tweede moet hij buigen: de kapers komen aan beurt en eisen geld, miljoenen dollars. 
Phillips is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven en probeert de boeven af te schepen met een schamele 30.000 dollar, alles wat er in de kas zit. Daar nemen ze geen genoegen mee, dan moet er maar losgeld betaald worden voor bemanning en bevrachting. Er ontstaat een agressief en gevaarlijk spel, vooral tussen de kapitein en de hoofdkaper. 


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...