maandag, augustus 10, 2020

De groeten van Gerri - Frank Lammers


Bij mij kan hij weinig kwaad doen, deze Frank Lammers. Grappig, betrokken, veelzijdig en vooral ook op een prettige manier relativerend. Dat laatste helpt enorm in het verwerken van de serieuze tijden waarin wij leven. Neem nou Corona,

Lammers speelt Gerri, een leraar op een middelbare school die in het Corona- tijdperk uiteraard digitaal onderwijs moet geven. Hij vertelt zijn leerlingen alles over de verbanden tussen Corona en menselijk gedrag, doet dat op heldere wijze en kan daardoor bogen op een aardige populariteit. Alles verandert wanneer hij net te laat opstaat en dus gehaast les moet geven: hij vergeet dat hij nog in zijn onderbroek loopt terwijl hij lesgeeft en wordt gefilmd door zijn leerlingen, die immers van de mobiele generatie gaan. .
Gerri gaat viral en uiteraard werkt dat aanvankelijk tegen hem. Zijn collega's vergaderen over hem : is hij nog wel te handhaven? Inmiddels gaan de scholierenfilmpjes viral en wordt Gerri opgemerkt door de media. Het maakt de reacties van zijn collega's irrelevant, andere successen liggen op de loer. 
Gerri heeft slechts een persoon aan wie hij zijn zieleroerselen kwijt kan en dat is zijn digitale vriendin Chanana. Zij is een webcamdame die overduidelijk ongelukkig is in haar beroep en opveert zodra ze even kan praten. Gerri is begripvol en dringt niet aan, dat maakt haar losser en openhartiger. Zo openhartig dat Gerri begint te geloven in de mogelijkheden van een relatie buiten de virtuele wereld, buiten het webcamkamertje waarin Chanana op bed ligt. Ze vertrouwt hem haar echte naam en telefoonnummer toe. 
Er gebeurt zoveel met Gerri dat ie de Corona-wereld eigenlijk prettiger vindt dan de oorspronkelijke "normale" wereld. Hij wil voorlopig niet terug.Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...